Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

oktober 16th, 2010

“…Neivel, da tar jeg med meg ballen min å går hjem, så!!! “

av Kitty Pia   Lagret under: alt     Stikkord:, ,      

..Det er det Kina har gjort etter at Nobels fredsprisen gikk til en brysom demokratiforskjemper, som landet har dømt til 11 års fengsel for oppvigleri, statsfiendtlige handlinger og hva annet de ellers har kunnet komme på.
Det som i Kina kalles kontrarevolusjonær holdninger er her hos oss kalt demokratisk utøvelse av yttringsfriheten, og forsåvidt andre borgerettigheter.
Men denslags styggedom skal ikke Kinas myndigheter ha noe av, og har lagt kjelker i vegen for internasjonale avtaler og – enda verre – sluppet fri han som ha tilstått å ha drept en norsk student i Ungarn. Bare for gjøre det klart for egen befolkning og verden forøvrig at Kina ikke kan tvangsdemokratiseres, i og med Fredspriser i øst og vest. Særlig ikke i Vest.
De nekter å la seg diktere, og snur opp ned på reglene for anstendighet og integritet, og gjerne det; om de vil ha mordere gående løs og intelligensiaen i fengsel.
Det er måten land seg i mellom sier “Ædda bædda” til hverandre, åpenbart.

Det -Kina- er som et bortskjemt barn som tar med seg fotballen sin hjem når h*n ikke får spille spiss. Da skal heller ingen andre få spille. I alle fall ikke uten å måtte krype, og be om godt vær igjen. Og da gjerne også med Kinesisk dommer på banen..

På tross av at Gahr Støre hadde samtaler med Jagland i forkant av tildelingen håper jeg at det ikke blir noe hestehandel. Signaleffekten mtp dette inn mot Kinas ledelse kan ikke være noe noen kan unngå å forestille seg.. Og det er, for å være ærlig, også pinlig at utenriksministeren nærmest gikk -om ikke Kinas ærend for dem – så i alle fall det samme ærendet . Jagland mente at Støres kontakt var så oppsiktsvekkende at han la det frem for Nobelkomiteen.
Støre “vil ikke være med på” at hans ordvalg – det at han tok kontakt overhodet -skal kunne oppfattes dithen at det var snakk om å presse Nobelkomiteen på noe vis. Eller i alle fall gi et hint om hva som var formålstjenelig.
Det håper jeg virkelig ikke.
Men det gir en rar smak i munnen at en minister kan rose Nobelkomiteen for at de er totalt uavhengige av regjeringen når det gjelder tildelingen av Nobels Fredspris, og samtidig “ta Jagland til side” slik det kan virke som han gjorde bare dager før.
Det er noe en kinesiske minister eller embedsmann kunne funnet på.. og det gjorde de da også. Her må en si at Støre kunne vært mer våken enn han var. Skal man holde seg til fotballkamp-allegorien har han gjort seg skyldig i en soleklar “hands”.

…Fortsetter han slik, kan Kina vinne på straffekonk.

K.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 1. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte over denne “barnehage-adferden”..! Når så noen også “bare skal hviske noe”,blir det hele,-i denne sammenhengen – nært innpå tragisk..! Penger,makt og det som kalles politisk innflytelse går foran det meste.. Kanskje også i stillhet..?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Cezanne-2 — oktober 17, 2010 @ 09:11

 2. SVAR til C:
  Du har rett.
  Av og til blir det bare for dumt.
  På den annen side kan jo være glad for at det ikke bare en selv som driter seg ut.. Men på dette nivået er det vel noe i overkant?
  Takk for kommentaren.
  K :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Kitty Pia — oktober 20, 2010 @ 21:08

 3. So true. Hostney and everything recognized.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Karah — juli 6, 2011 @ 09:23

 4. Keep it cmiong, writers, this is good stuff.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Gabby — juli 7, 2011 @ 17:30

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00