Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

oktober 4th, 2010

”Cougars”, Mannfolk og Troll.. av begge kjønn.

av Kitty Pia   Lagret under: elsker, kjekk, kjærlighet     Stikkord:, , , ,      

Det er nå en gang slik man skal ta i mot kjærligheten når den dukker opp. Nyte romansen, brusingen i blodet og glede seg over hvor deilig personen som er gjenstand for ens begjær er..
Det er min mening.
Enten den åpenbarer seg i form av en veldig ung, flott kjekking som flørter med deg i køen på Posten, eller man oppdager at den hyggelige kjenningen man har skravlet med over gjerdet i mange år egentlig er en råflott mann…
Eller – for mannens del – den (unge) kvinnen i flysetet på andre siden av midtgangen… Akkurat hun oppfattes jo som en heks av kvinner på hans egen alder.. Men de er jo gamle, misunnelige troll.…Ikke sant? -Eller damen han spontant snur seg etter i det hun går forbi ham på gaten..

Hva er det som gjør at vi lager et sånt nummer av dette med sex og kjærlighet (jada, jeg er klar over at ordvalget ikke er altfor heldig )?
Og særlig hvis en kvinne tar intiativet overfor en yngre mann? Eller overfor en mann i det hele tatt? Man skal ikke vise at en som kvinne er et seksuelt vesen. At vi ser på en mann på sammen måten som en mann ser på oss kvinner.
Dette etter hva jeg kan forstå fremdeles noe som til en viss grad henger igjen. La mannen ta det første steget. Det er det kvinner som sier. Til andre kvinner. For så å sutre om hvor vanskelig det er å treffe en ”skikkelig mann.” der man gjemmer seg bak kaffekoppen når man er på kafe med venner. Likevel har de ingen forståelse for medsøstre som tar saken i egne hender. Er det uttrykk for høy moral eller misunnelse? Eller er vi redde for andre skal lykkes i sitt ønske om forelskelse og sex; eller også bare sex? ..Mens vi bare sitter der..?
Om hun vil ha ”et forhold” kan vi vel tilgi henne for hennes frekkhet, men om hun bare vil ha en sommerelsker eller en ferieflørt? – Nei, da er hun er ”rovdyr.” Eller også en ”cougar,” som det angivelig litt mindre støtende kalles på nynorsk, om hun er eldre enn ham hun har lyst på.
En kvinne som ikke kjenner sin plass. Og er hun i tillegg også ganske alminnelig av utseende, men har masse selvtillit og ikke er redd for å smile og være alt hun kan være, viser vi hvertfall ingen nåde i vår dom over henne. ..At hun våger!!Hun er da ikke finere enn noen av oss andre? Hva får henne til å tro at hun har har lov til å tørre?!
En ukvinnelig kvinnne. Det er hva hun er. Nærmest mannlig i sin erotiske ærlighet. Feminin? Sexy? Opphissende? Å ja, men ikke ”kvinnelig” i den tradisjonelle betydningen av ordet som gjerne tas i bruk, når noen føler at man bryter med allmenne sannheter; når man truer noens oppfatning av hva som er riktig. Og da staves ordet gjerne med stor R.
Og det er gjerne vi kvinner som omtaler medsøstre på denne måten. Og med det underkjenner vi vår egen rett til sosial og seksuell valgfrihet i samme slengen. Og det vet vi. Men å ta det innover seg, ødeligegger for en saftig, tilfredstillede nedsabling av ”et ludder.” En eller annen kvinne vi – jeg i visse tilfeller – vil overgå. Være bedre enn. Vi skal fortjene en manns oppmerksomhet i andre kvinners øyne. Være verdige. Det er bare ved å legge bånd på oss at vi har lov til å slippe oss løs. Med en mann. Som har valgt oss fordi vi er rene og gode nok. Dette forteller vi oss selv og andre kvinner. Og så synes vi de er mystisk at vi ikke har mer og bedre sex? Det at vi ikke greier å se oss selv som bra nok, enten vi er blonde, med umoderne timeglassfigur, eller en nett brunette med silkehår om enn litt gutteaktig kropp – for ikke å nevne brains og humor – gjør at vi går glipp av all moroa! For å ha noe å gi, og for å kunne nyte det en får, må kvinner – som menn – være en hel person med sjarm, varme og interessante trekk og egenskaper. Og det kan vi ikke være om vi stadig vekk skal imponere, overgå, kritisere og moralisere.

Å, ikke for det, jeg er sikker på at menn har en del ord og uttrykk de bruker om kvinner som ikke gjør noen hemmelighet av at de er på det rene med sin egen seksualitet, og ønsker. En del menn er nok ikke altfor redelige når det gjelder liv og lære, og hva de tenker i sitt stille sinn i det de tar i mot det de kan få. Og byr på seg selv. Dobbletmoral kalles sånt. Men det er ikke kvinners ansvar. Eller feil.
I alle fall tar ikke jeg ansvar her. Er han en voksen mann med krav for sin del, får han være det på godt og vondt på egen regning.
Men må vi kvinner rakke ned på hverandre og drive slik splitt og hersk? Baksnakker menn andre menn fordi noen av dem har mange kvinner, og nyter sin seksualitet fritt og med glede? Om de gjør det, har jeg ikke hørt noe til det. Og det skulle bare mangle. Voksen, ærlig seksulitet er ikke farlig. Ei heller stygt eller umoralsk.

En mann som stadig dater yngre kvinner blir han omtalt som et ”rovdyr?” Nei, på ingen måte.
Blir en mann som åpenbart har en eldre kvinne som elskerinne omtalt i nedlatende ordelag som en som ikke makter å stå på egne bein; en som vil forsørges og ikke takler en likestilt, oppegående kvinne på sin egen alder? Som en som søker en morsfigur? Kanskje her det hendt, men jeg ser ikke at så har skjedd i samme utstrekning som når kvinner har en eldre elsker. Og igjen er det medsøstre som rister overbærende på hodet. Man er altså ikke kvinne godt nok uansett om mannen er yngre eller eldre, om man viser for tydelig at man nyter det hele ved å blomstre opp. Det er provoserende. Kvinnen blir en som krever plass. Farlig, farlig!!

…For min del bruser det litt ekstra i blodet med tanken på hva jeg går glipp av innimellom pga at dette, og misunnelse er vel den del av dette også. Blant begge kjønn, skulle jeg tro. Jeg ønsker meg mer enn gjerne en avslappet, selvsikker mann som er trygg i seg selv, til elsker. Om ham må være 10-12 år eldre for å ha den påkrevde selvsikkerhet og selvironi, hvorfor ikke?
..Eller også en ung, kjekk og engergisk mann som har ork til å være spontan og ikke gir seg med det første? En som ikke er, skal vi si så ”antikk til sinns” at han bare er ute etter inntrykket av han makter med en yngre elskerinne, om ikke annet. Som for liksom å overgå kamerater..

Sex gjør oss åpenbart til rovdyr av typen ”cougars” og til troll.
Hvofor ikke bare være kvinner som vet å sette pris på mannfolk som i sin tur vet å nyte at vi er akkurat så ”farlige” skapninger som vi hver og en, ønsker å være.
Med hele oss, og med respekt for andre og en selv.
K.
:)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

8 kommentarer

 1. hmm..
  jeg må jo si at jeg har sett begge deler. både desperate kvinner og menn. for jeg kan si meg enig i det du sier. Men dette er en cougar for meg: en mann/kvinne som har kommet ut av et langt forhold. Og som er så livredd for ensomhet, at de skal være uinteressante og utdaterte at de sluker alt innen rekkevidde. Uten å ta seg tid til å tenke på om dette er et menneske de egentlig vil bruke tid på. det registreres bare at NOEN har vist litt interesse for deg.
  Følgelig tror jeg også da at cougars egentlig har fryktelig dårlig selvtillit.
  Det er forskjell på å være ute etter sex, og å være altetende fordi man tror at man blir bekreftet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Mayaliten — oktober 4, 2010 @ 21:54

 2. Til Mayaliten: Man får vel en bekreftelse uansett om det er hold i det man driver med eller ikke. Og jeg synes ikke det er så ille at noen som er ute av et langvarig forhold vil se om det er noen der ute som vil ha dem. Men om det blir en erstatning for noe mer og litt dypere enn bare “fra blomst til blomst” er det jo litt trist for deres del. Jeg personlig kunne godt hatt en elsker for moro skyld, men det jeg mente med innlegget var at vi skal ha respekt for seksualiteten i oss alle, enten den er nyfunnet, igjenfunnet, kvinnelige eller mannlig. Og om man er ung eller eldre. Det er denne nettopp stemplingen som desperat eller løs eller hva det heter alt, som jeg vil til livs. Er man uærlig for å få komme innpå noen, så er det for ille, man skal ha vite hva man kan gi opp i mot hva man vil ha av noen. Og ikke ta for seg på falske premisser; det er å bruke en annen. – Såpass kan man forlange, mener jeg.
  Takk for kommentaren.
  mvh Kitty Pia. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Kitty Pia — oktober 4, 2010 @ 22:12

 3. Man kan ikke dekke alt innenfor et så vidt område, så jeg skjønner godt at du velger ytterpunktene.
  Men, finnes de egentlig? Snakkes det egentlig så nedsettende om kvinner som du gir inntrykk av?

  Faktum er vel at de fleste av oss befinner oss innenfor normalen, enten vi velger eldre menn som elskere og samtalepartnere, eller yngre menn som går på duracell og ikke har så mye å bidra med ellers.

  Jeg opplever sjelden at noen snakker nedsettende om andres seksuelle aktivitet eller pågåenhet. Den hender det faller en kommentar om en eller annen opplevelse etter en utekveld, men, det er aldri noe tema det dveles ved.

  Jeg tror båssetting og kategorisering er noe stort sett media og underholdningsindustrien bedriver og at de fleste faktisk forholder seg fullstendig nøytrale til hvordan andre velger sexpartnere og hvorfor.
  Sex er en lek som alle voksne kan leke, helt uavhengig av aldersforskjell. Noen tør å være åpne om at de vil leke, andre tør ikke.
  Sånn er det innenfor mange områder.
  Jeg tør ikke å hoppe i strikk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Cecilia — oktober 23, 2010 @ 18:03

 4. My hat is off to your astute cmonmad over this topic-bravo!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Happy — november 21, 2011 @ 07:12

 5. 6UEKoF lmmxvsjsdpdd

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av bnmovunred — november 21, 2011 @ 19:25

 6. GvxiS7 , [url=http://jgjbahqdytgh.com/]jgjbahqdytgh[/url], [link=http://nhpjqurcxrvt.com/]nhpjqurcxrvt[/link], http://ewslnffebsao.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av kzcewfihx — november 22, 2011 @ 14:44

 7. 8Fqcyw azqnnuukctpf

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av ljvskg — november 30, 2011 @ 12:14

 8. thWLE2 , [url=http://jfhemcigedvp.com/]jfhemcigedvp[/url], [link=http://jbbygbqmmjzb.com/]jbbygbqmmjzb[/link], http://ifechabhpqka.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av uimnbxn — desember 3, 2011 @ 20:01

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00