Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

april 30th, 2010

Tyrefekting er dyremishandling!

av Kitty Pia   Lagret under: Faensmakt!, dumskap, empati, enkelt.     Stikkord:,      

.. Så derfor er jeg ikke så opprørt over at en av Spanias beste og mest berømt tyrfektere ligger på sykehus med punktert hovedpulsåre etter å ha blitt stanget i lysken(!).
Det rapporteres fra denne hendelsen som det er storligen uventet at oksen etterhvert lærer at det ikke er kappen som er farlig, men mannen og … vel, setter inn støtet der det teller.

Jeg vil ikke at mannen skal dø, men vite at det han driver med har konsekvenser også for ham, hans familie og omgivelser.
Og ikke syte via aviser og desslike, når han får seg en “karamell!!”

Når skal folk skjønne at dyrefekting ikke er kultur, men grotesk utnyttelse og vold mot et uskyldig dyr??!

Spise kjøtt? OK, men slakt dyret på ordentlig vis, og ikke pin og plag det så fælt at det ikke er egnet for noe annet enn destruksjon når det hele er over, pga store kvanta stresshormon i skrotten.

.. og fordi det rett og slett er galt,helt enkelt.

K.

..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 29th, 2010

Omsider … :)

av Kitty Pia   Lagret under: moro     Stikkord:,      

Omsider har jeg kommet i gang med det jeg har hatt sånn lyst til men ikke tort.
Flere ganger har jeg slått på pc’n og bare blitt sittende.
Det kommer av at jeg har litt dårlig selvtillit når det gjelder det å tro på at jeg kan få til noe og få det til med stil også.

Her om dagen var det som om noe løsnet. Et litt grotesk uttrykk, men det opplevdes akkurat som om noe gikk i knas og falt vekk fra meg..

Lysten vant over redselen og håpet om at det skulle blir til noe bra, gjordet at jeg omsider kom i gang med det jeg liker aller best..
Fortelle historier.
Jeg har begynt å skrive.
På alvor.
For alvor.

Det blir det det blir, men denne gangen har jeg ikke tenkt å gi meg.

K :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 24th, 2010

I går.

av Kitty Pia   Lagret under: applaus, belønning, glad, lykkelig, sol     Stikkord:, ,      

I går hadde jeg en fantastisk dag.

Jeg var oppe relativt tidlig som vanlig , etter en periode hvor “oppstandelsen” har vært litt utsatt, og fikk gjort unna morgentrimmen. Knærne krangler litt, så jeg er tilbake på sykkelen, men pytt.. Det blir bedre snart og jeg var svett og godt sliten da jeg var ferdig 35 minutter senere.

En forfriskende dusj senere var det på tide med en rask frokost; frukt og youghurt. Et raid i kleskapet og så ut av døren for å få unna to ærender: En regning på 2000 kr fra bomveg-folkene som jeg ikke skjønte så mye av, og innkjøp av mat for helgen.

Regningen var en feil fra deres side. Bilen jeg disponerer har hatt en annnen brikke fra den forrige bomringperioden og var nå kansellert. Glem hele regninga, du :) .. og forresten så var det en rest på drøyt 300 kr som var igjen på den gamle brikken.. (som mamma’n min sa jeg kunne få) Det blir overført til den nye når bilnummer- surret er rettet opp!
Så fint! :D

.. Ut derifra, og sola har for alvor brutt gjennom det tynne laget av dis som lå over den ellers så blå himmelen til morgenen. Jeg går resolutt inn på Mega og kjøper med sommerens første iskrem. Royal Mandel. Intet mindre.
Nytelse …. Mmmmm..
15 min i sola med iskrem og avisa.. Deilig.

Så butikken min hjemme, der var det ingen kø, og alt jeg skulle ha var å finne nærmest med en gang. Og de hadde fått inn Pink Lady igjen – ‘Verdens beste eple’ sier reklamen, og det er faktisk sant. Jeg kjøpte 6 stykker og ga 4 av dem til Ranveig og Ragnar (2 av en rekke rådyrene som kommer innom meg av og til; driver å avenner dem med mating nå før sommeren).

Kom hjem og så at klokken var knapt 10:30.
Hele dagen for meg :) . Pyntet det lille hagebordet mitt med grønn duk med hvite prikker. Druer og sjokolade.. Kaffe i stort gult krus..
Bok av Kate Morton, solbriller på nesa og beina på den andre solkrakken..
..Merket meg et par jobber å sende søknad på før jeg legger meg, og så var det bare å glede seg over dagen.

… Naboen kom hjem etterhvert og vi hadde en fin ettermiddag med koselig skravling over et par øl som hun spanderte.
.. En annen venninne ringte og spurte på meg, og lot meg høre hvordan hun hadde det.

Katten kom og spiste opp tunfisken min.
Og jeg fikk vasket unna alle klærene mine fordi det på kvelden ble så fin, inspirerende klestørk.
…Og mens treningstøy, sokker, gensre og alt annet etter flere omganger med vask, blafret muntet i solgangsbrisen fikk jeg produsert enda noen flere linjer på en av mine historier..

En dag som ble nydt til siste sekund.
En dag å bli lykkelig av…!

K :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 22nd, 2010

Ondskapsfullt troll forkledd som nonne?

av Kitty Pia   Lagret under: begavet     Stikkord:, ,      

En nonne som er en del av Brigitta ordenen på Heimdal har uttalt at ansvaret for det overgrepet Müller har begått også hviler på gutten for som hun sier “…. han har også vært med på handlingen, og er derfor heller ikke uten feil”

Kan du tro det?!

En skal være glad for at denne personen er nonne. -Nettopp fordi hun minner mer om et ondskapsfullt, lumpent troll enn noe annet..
- Det er ingen sjanse for at det blir flere av hennes sort ved at hun formerer seg!! Hurra! :D

At hun er en dårlig nonne er noe hun og ordnene kan fikse med et lynkurs i menneskelighet.

..Men hold henne for Guds skyld innomhus!!

(Se innlegget: Biskoper og andre…)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 16th, 2010

Turen innom IKEA…

av Kitty Pia   Lagret under: dumskap, empati, fortumlet     Stikkord:, , ,      

..endte som den måtte; i frykt og beven akkurat som forutsett.
Eller i alle fall i irritasjon, svettetokter, forvirring, stress og manglende utkomme hva angår det man faktisk var der for å skaffe til veie.
Sil!
Nei.
Dørslag og tesil hadde de, men ikke en slik man siler kjele-kokt kaffe gjennom.
Det tok 2 km i butikk-korridorer, motstridene piler, få eller ingen å spørre og nølende og lite informative svar når man først fikk lagt vantene på en av dem som går i gult – Søte, og vennlige var de, bevares og masse fint var det å se på – å ikke finne en slik, en.

Men IKEA forblir mitt Helvete.
Dessverre.
.. Man kan ta en Valium før en flytur, kan det være at legen min skriver ut en slik før neste tur til Hel… ehh IKEA??

K ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 14th, 2010

En kjekk mann..

av Kitty Pia   Lagret under: kjekk, varme     Stikkord:, , , ,      

Noen menn er bare kjekke..
Tanken på en av disse mennene – hvem de nå enn var – får blodet til å flyte varmt og raskt gjennom årene. Deilige, forbudte tanker om hvor flotte; Handlekraftig. Dyktig. Selvsikker..
Kilde til dagdrømmer av det litt mer uskikkelige slaget.. ;)
Som når jeg skal noe sted med fly.
- Han som snakker til oss om hvor lenge til vi skal være fremme. Han som henviser til noe særskilt vi må få med oss i det vi skal lande, eller vennlig og høflig ønsker oss god ferie..
Nå sist når jeg kom hjem fra tur var det 9 lusne grader og regn på flyplassen. Kapteinen meddelte dette, og spurte – retorisk – om det ikke hadde vært bedre med de 38 varme gradene vi reiste fra?.. Den lune humringen hans i det han sier dette fikk det til å bruse herlig i meg..
Jeg fikk et enda et glimt av ham der opp i cockpiten i det jeg gikk over flyplassen til terminalen. Ikke hele ham, selvfølgelig
Deler av et bredt bryst, og en slank hals og et pent formet kinn og hake. Mørkt, tykt hår. Han hadde oppbrettede ermer, og jeg kunne seg en klokkerem i stål om håndleddet hans. Inbildte meg at jeg kunne seg fine, mørke hår på en fast, stram underam. Og slanke, følsomme fingre..
Han hadde helt sikkert smale hofter og lange bein. Og han duftet helt sikker godt; av hud og after-shave. Og kunne jeg ikke skimte en svak skygge av skjegg på kjeven hans.. ? Om jeg så godt etter så kanskje..

Og blikket hans om det hadde møtt mitt? Hadde han smilt stort og åpent mot meg, og bare visst at jeg nøt synet av ham?
Ville det vært sjans for at han ville latt meg slippe innpå seg? La meg smile til ham. Flørte og .. forføre ham?
..Kysse ham nedover brystet og utover magen, etter å ha langsomt kneppet opp alle knappene i skjorta hans. Stryke over lår og rompe. Føle formen hans mot min egen kropp. Kjenne skjeggstubber raspe mot halsen, og store hender om midje og brystene mine.
Løftes inn mot ham og ønskes like sterkt som jeg begjærer ham? Ingen ting i mellom, bare ærlig, øyeblikkelig lyst..?

..Neste gang en kjekk mann møter blikket mitt, kan det hende han ser hva jeg tenker.

:) K.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 8th, 2010

Biskoper og andre djevler..

av Kitty Pia   Lagret under: Faensmakt!     Stikkord:,      

Det er noen her inne som vil at tvilen (hva for tvil er litt uklart) skal komme Müller til gode.
De om det.

Men det er hevet over enhver tvil at mannen har foretatt seg ting som ikke på noen måte står i stil med at han er prest, troende og sjelesørger og ivaretager..Og sjefen hans i Roma har klappet ham på hodet og sagt at ting blir så bra,så. Han tilgis. Han får en ny sjanse.. På omgivelsenes beskostning. Og at Pave-kirken samtidig unngår å bli heftet ved det hele er jo fint, må vite.

Noen skylder på at katolske prester ikke er godt nok silt i og med de prøvelser sølibatet påfører dem…
At de for lett kan komme i en situasjon der de fristes.. (En eller annen katolsk menighets-bladfyk i Oslo kom med denne perlen!)

Om en voksen mannn av presteslaget fristest til sex så er det i så fall noe som skal forgeå med en voksen som vet hva som skjer; -Ei nonne (?) eller en menighetssekretær eller vaktmesteren; Stryk det som ikke passer – og som har gitt sitt samtykke og vel så det. Og om disse forutsetningene ikke er tilstede er det ikke sex, men et overgrep!! Enkelt og greit.
Og forjævlig.

Jeg har faktisk trykket Müller i hånden.
En heller tvilsom ære etter en Julegudstjeneste for mange år siden.
Han tillot seg å preke moral til meg på generelt grunnlag i kraft av ord om sex mellom ugifte.. (”Ugift sex, (…….) er ikke menneskelig” sitat fra skriv utgått fra Vatikanet på 90-tallet) Jeg var kjæreste med en troende katolikk på den tiden. ..

Mannen har sviktet sin menighet, og forrådt sine trosbrødre som makter å holde prestekappen på.
Og, enda viktigere, han har øvd vold og fornedrelse mot en person som han hadde makt over.

Heksejakt?
Det han har innrømmet å ha gjort skjedde for ca 20 år, siden men det var og forblir en kriminell handling.
I tillegg har han lenge og på mange vis forsøkt å unndra seg ansvar.
Mannen står tilbake, ikke bare uten kappe og krage, men også uten noen som helst ære.

Vemmelse er alt jeg makter å oppdrive av følelser.

K.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 7th, 2010

IKEA;Frykt og beven til tross..

av Kitty Pia   Lagret under: applaus, betviles, bra, dumskap, elsker     Stikkord:, , ,      

La en ting være klart; jeg har ikke noe i mot svensk industri eller detaljhandel eller svensker som sådan.
men IKEA får jeg noia av.
Stort og uoversiktelgi, “ingen” som jobber der, og det er èn vei å følge; og den snor seg innom alt jeg ikke skal ha, ikke orker å se på, synes er helt uinteressant, og verst av alt; Det aurer av folk der. Alt for mye folk..

Nå har jeg da ikke noe i mot folk i sin alminnelighet; de fleste er søte og hyggelige. Men de tar plass, og de flokker seg. Og da er det nær innpå slutt for mitt vedkommende.. Det er bare pusteøvelser og min jernkledde selvkontroll, som gjør at jeg ikke få angst der og da. Det har faktisk hendt at jeg har måttet kleppe tak i en av de ytterst få som “jobber der” for å bli sluppet ut! Panikk opp til ørene og det var like før jeg fikk full nedsmeltning.. Heldigvis er ikke jeg radioaktiv på noen måte, men noe vakkert syn kan det ikke ha vært for noen av de involverte. Min mor ble faktisk litt bekymret..

Men: På IKEA har de delige, grønne gardiner med maljer! :D
Nå må ingen tro at husmorgenet mitt har slått seg på, men av en eller annen grunn har jeg utviklet en gardinfetisj.. Vel, ikke så ille som en fetisj, kanskje, men dog.. !
Og så har de vokslys!! I mengder. Antikk blå, Edelsteinsgrønn, Oransje, Sort og Bronsebrun…. Og servietter, også!!
- Engelske servietter som jeg kan ha fått over te og scones, av en velkledd, kontrollert herre med desto djervere blikk… ;)
Servietter med bilder og motiver som hensetter en til Italia og tanken på varm mocca.. Grønne og gyldne mønstre, hvirvler, streker og snirkler som bringer kryddertorg, basarer og minareter helt innpå livet…

Og tepper. Av det slaget som skal ligge på gulvet,og som ser ut som spreke, muntre fargeklatter man kan spre utover og få selv min ørlille, alminnelige leilighet til å bli et blidt, koselig lite hjem..! :)

Jeg skal “kvinne” meg opp og storme hen til IKEA …
Vokslys!
Servietter…

Fremad!!! (Med viten om hvor utgangen er til enhver tid.. Skal ikke overdrive heller.)

K.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 6th, 2010

Løpeturene mine..

av Kitty Pia   Lagret under: belønning, bra, diva, drite, drømmer, finurlig     Stikkord:, ,      

Jeg løper en tur hver dag. Det tar ca en time å komme seg rundt løypa, men om jeg “spar på” litt over sletta makter jeg det på 50! Da har jeg bra puls på veien opp mot butikken..
Den første kilometeren er den verste. Jeg begynner å bli varm og kjenner at luntetempoet kjeder meg, men jeg vet at jeg har igjen mange kilometer. Og inntil de første 1000 er unnagjort bruker jeg tiden, og det oksygenet som når hjernen, til å tenke tanker om at dette her hæler jeg egentlig ikke… Svett blir jeg òg, og det er slitsomt. (!)

En gang etter overgangsbrua kjenner jeg at jeg har kondis!
Da blir det straks litt mer moro. Jeg ser ut som en tomat med “arma og fota” på, som vi sier der jeg kommer fra; men jeg puster i det minste ikke som en hval på land.
Fremskritt!! Jeg begynner å bli veltrent. Eller i det minste i litt mindre ræva form.. -Til tross for sykling innendørs nesten i hele vinter, er den første uken med løping ubehagelig. Tungt og langsomt.
Til jeg kommer til sletta. Den heller svakt oppover på slutten, så frasparket får litt mer “bitt” og jeg farer bortover som en fole! (Vel jeg ser i det minste for meg at jeg farer bortover som en fole, det er vel mer “potetsekk i langsom kino” som beskriver de faktiske forhold.)

..Butikken forsvinner bak meg, og så bærer det bratt nedover i noen minutter.
Oppløpssiden. Hjemmestrekket. Det er ganske bra motbakke de siste 2-3 kilometrene. Men nå er jeg så varm og så klar for kaldt vann at jeg greier å holde et overraskende lettbeint tempo. Det er så hestehalen hopper og skvetter nedetter ryggen min. (Helt i tråd med fole-bildet litt tidligere i løypa..)

Den siste biten fra parkeringsplassen (hvor jeg alltid får lyst til å stoppe på turen ut) og inn er den som går raskest unna; størst sjanse til å treffe på naboer. Man må bruke sjansen til å imponere når man har den.

Bruker trappen til litt liksom-tøying og skifter fort av meg når jeg kommer inn i gangen. Tasser inn i trenings-BH og truse, og slenger meg verdensvant ned på gulvet og tar 50 armhevninger.
Føler meg så veltrent etter det. Vondt i armene og skjelvende knær er mitt mål på sånt.

10 minutter for å bli så kald at det har noen for seg å dusje. Og jeg er klar for å ta på tøy, lage ansikt (sminke meg) og se hva verden kan kaste i min retning.

Denne veltrente jenta har overskudd må vite; I alle fall til å komme seg bort til sofaen for drikke en kopp kaffe i liggende stilling.
…Det går om man virkelig vil.

K :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

april 6th, 2010

Kitty og de 40 leserne…!

av Kitty Pia   Lagret under: alt     Stikkord:     

(fritt etter Ali Baba og de 40 røverne..)
… og èn til !

…Det er noe jeg må ha gjort rett, for jeg har aldri blitt lest av over 40 stykker noen gang.

O’Glede!! :D
Jeg skal gjøre mer av dette “rette” .. når jeg har funnet ut hva det er .. ;)

.. Frittstående fortsettelse følger.

(Forhåpentligvis).

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00