Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

august 25th, 2009

Kattevakt dag og natt!

av Kitty Pia   Lagret under: kattepus-venn, pels     Stikkord:, ,      

Naboen har katt.

En liten, gyldenhvit en. Med ravgule øyne, og karamellfargede striper i pelsen.  Han heter “Junior.” Jeg kaller ham bare “Litjen.” Eller “Lille vennen” eller “Skjønningen” eller “…. – vel…

“Mamma’n” skulle på venninne-tur nå i helgen og frem til i dag, og tok meg på ordet når deg gjaldt mitt tilbud om å være kattevakt.

Han ble levert på søndag morgen kl 0715.. Etter det var det dag.

Han satte umiddelbart i gang med å finne ut av leiligheten min. Fant raggsokkgene mine, ledningen til laptop’en min, CD platene mine. Han veltet dem utover gulvet. Braket var litt skremmende, men CD’ene sklei så fint utover gulvet, og det var flott og kaste seg ut fra det lave Ikea bordet i det de fløt utover.. Han må ha tenkt noe sånt, for han gjorde det to ganger. Gardiner er fine ting. Det er moro å klatre i dem og det er gøy å løpe “gjennom” kaffebordet – dvs hive seg inngjennom bladhyllen og løpe under bordet tilbake, og så  gjenta det hele.  Moro, ja!

Dessuten var det kjekt at vi gikk tom for kattemat sånn at det ble påkrevd å tine en laksefilet. Og drikke friskt, rennende vann i vasken på badet var spennende, i tillegg til å være godt. Han løp inn på badet og hoppet opp i vasken, om og om igjen. Han ga seg et stykke utpå mandagen. . Som forøvrig var preget av at jeg var hjemme med feber og forkjølesessymptomer. I mangel på Kleenex måtte jeg ty til en do-rull.. Den var kul, synes han… !! Det er er litt av et syn å se alt papiret på en rull på en gang.

Han mjauer stadig vekk. Mine egne to katter var  helt tause.  – Bortsett fra høylydt maling! :) … Hadde dem i ca 15 -18 år og hørte vel 5 mjau på den tiden. Jeg tøyser ikke. Han har “prater” hele tiden. Uvalatelig. Ustoppelig. Natt og Dag. Han vil ligge i senga om natten. Helst rett under øret mitt, over skulderen og med bakbeina ned over brystet mitt. Det ble ikke særlig aktuelt. Jeg la ham innved veggen oppå dyna inni “krumningen” av magen min når jeg lå på siden. Der skal du ligge, sa jeg.  Han forsto det etter at jeg hadde flyttet ham vekk fra halsen og øret mitt 17 ganger. Han spaserte rett over ansiktet mitt ved et par anledninger da han skulle ned av sengen og ut på kjøkkenet for  å drikke. Å gå rundt er sløsinge med energi. Da var klokken 01OO tirsdag morgen. Skal opp 0515 for å løpe..  Klokken 0410 var han helt bestemt på at han trengte å bli klødd bak ørene en stund.. Det var plent umulig å få sove mer. Satte jeg han ute på stua, majuet han så høyte at naboene må ha trodd at jeg mishandlet ham! Så liten og så svære lunger!!

Løping? Ikke i dag, nei. Brukte tiden på å våkne på badet. Han majuet og gaulet utenfor dusjkabinettet. Da jeg strøk vekk duggen og han kunne se meg, sluttet han. Begynte å male i stedet. .. Han har en stor fremtid som vekkerklokke og “påskynder,” så mye er sikkert.

Og Himmel om jeg gikk fra ham i 20 sekunder den første dagen.. han majuet så høyt at jeg trodde han var hadde kilt seg fast et sted, og hadde dødsangst! Han vrælte!.. Det gikk noe å komme seg inn på stua igjen! .. Da satte han de store, gylne øyne i meg .. og knep øynene mot meg. Et kattesmil! Han slo halen rundt seg og gjespet mot meg. En katts signal på at man er akseptert som bra nok, og han slapper av i mitt selskap. Han strakte seg, og hoppet mot meg. Gned nesa si mot beinet mitt og mol.  -”Liker deg, jeg ja..” Åhh, så søt og kjærlig og nudeli’..

Så hoppet han opp i sofaen. Krøllet seg sammen på den oransje sofaputa og sovnet momentant. En liten katt blir jammen trøtt av å mase sånn om natten.

Han har blitt venn med en reddeste katta i nabolaget. (Han jeg prøver å sjarmere forøvrig..) De leker og herjer bare verre. .. “Litjen” kommer innom meg flere ganger for liksom å forsikre meg om at han er livet og ikke lider noen overlast.  Han er jo en omtenksom katt.

Det er ikke noe artig når jeg ikke kan finne ham når han vært ute en stund.. Skjedde på mandagskvelden. Ble litt stressa et øyeblikk. Heldigvis var han borte hos en annen nabo. Men det var noen rare minutter.

Flere ganger i løpet av disse dagene har han kommet og lagt seg i fanget mitt. Oppe på sofaryggen bak meg .. Maler og styrker seg mot meg.  Han er så kosete. Og søt og myk. Og gjør så mange rare sprell at man blir sjarmert rett ut av sokkene.

Tor jeg har rukket å bli glad i den lille, masete, søte, høylydte, krevende, snille, urolige, tillitsfulle, myke skapningen.

Sånn er det med katter.

De sniker seg inn i hjertet ditt og blir din venn i pels helt uten du merker det før det er for sent, og du bare må være glad i ham.

Jeg vokter ham med mitt liv siden også, jeg.

K.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 21st, 2009

Aslam da..! -Grønland i Oslo, homsefri sone?!

av Kitty Pia   Lagret under: dumskap     Stikkord:, , , ,      

Aslam, nei vet du meg hva!

Nordmenn – eller andre – skal ikke vise noen form for aksept for dine homofobe og hatske holdninger.  Det at noen skal la være med ting fordi de er i “feil” bydel er rett og slett ikke noe jeg kan akseptere.

At Grønland har blitt islamisert får så være, men det er enn så lenge en del av Kongeriket Norge, så du får ha meg unnskyldt!

Herregud, hvor frekk kan du få deg til å være?!

Tro på hva du vil, men la andre ha sitt liv og livsførsel i fred.

Se en annen vei.

Tenk hvor heldig du er som slipper å være homo.

Fokuser på at du har sett lyset i og med at du er muslim.

Hva som helst, men spar meg for sær-krav og den krenkede tonen.

Du bor i Norge.

Og er blitt ønsket velkommen, – ikke ta over vertens rolle.

Frekkhet er nå en gang like uappetitlig om man er muslim eller ikke.

Skjerpings!

K!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00