Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

juni 30th, 2009

Date en ex av en venninne.. Spørre eller bli spurt? Tror ikke det!

av Kitty Pia   Lagret under: betviles, bra     Stikkord:     

Hva for egostisk Tuppen og Lillemor- tull er dette med at man ikke kan date en som har vært same med en venninne?

Og hvem skal jeg, voksne kvinnen, spørre om lov til å vise interesse for en mann som ikke er forpliktet overfor noen?

Er det over så er det over. Og det gjerne av en grunn.

Å spørre en venninne om lov til å ta i mot oppmerksomhet fra en hun har vært sammen med eller forvente av henne at hun gjør det samme, kommer ikke på tale.

Det fins verre ting her i verden at noen blir oppmerksomme på hverandre og kanskje også glade i hverandre.

Det er i alle fall min mening.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 24th, 2009

Herlands svar på tiltale?.. Eller ikke?

av Kitty Pia   Lagret under: begavet, betviles, dumskap     Stikkord:, , , ,      

Nettdebatt i Adressavisen 160609.. Dette spurte jeg om:

( For ordens skyld: Jeg stilte spm., og kritiserte henne under fullt navn.)

Krav til kvinnen.

16.06.2009 15:43:48

Hvordan er det mulig å kreve at en kvinne skal ha mannens behov i fokus og ikke i samme åndedrag si at mannen (til gjengjeld) skal ha kvinnens behov i fokus? Det er ingen som sier at kvinner (jeg) ikke liker/ er stolt av/ synes det er greit å ta vare på mannen i mitt liv. Men det er ikke et prinsipp som skal inn med morsmelken. Det fører bare til at kvinnen igjen bare blir til noe i kraft av en mann og hans behov. Det er er som kjent ikke så vanskelig å bli forvent, og ikke yte noe tilbake som tilsvar til all denne kjærlige omsorgen. Hva da? Skal vi tilbake tid de tider da kvinnens innsats, seksualitet mv ble tatt som en selvfølge og brukt som ammunisjon mot henne når hun ikke lenger gadd stå på uten å få noe igjen for det? At hun ikke er myk og kvinnelig nok? At hun får høre at det å gi er en belønnning i seg selv. Å være kvinne/omsorgsfull er ikke et kall, det er en status, noe man ER. På lik linje med mannen. Det skal også sies at det er beint ut frekt å antyde at det å velge annerledes enn det du forfekter som noe bra, egentlig er umoral og forfall. Det er faktisk en nedlatende og respektløs tilnærming.

…Og her her svaret jeg fikk:

Hilsen Hanne Nabintu Herland svarer:

Jeg mener at vi lenge nok har hatt en knallhard kvinnekamp og at vi idag er iferd med å få et mannsfientlig samfunn. I årtier har kvinner stått på barrikadene og ramset opp krav mot mannen. Derfor bør det slett ikke være så truende at en liten kvinne som meg faktisk slår et slag for mannens rettigheter.

Er dette et skikkelig svar? Det syntes ikke jeg, og ble skikkelig forbannet over at en kvinne som ellers skal være så talefør og fri, gjemmer seg bak plattheter og skvalder som dette. Jeg synes ikke hun tar innover seg det jeg sier på noe vis.

Hva mener dere?…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 23rd, 2009

Shampoofilosofi..

av Kitty Pia   Lagret under: finurlig, lære     Stikkord:, , , ,      

Jeg har nettopp gått tom for shampoo.

Oppdaget dette naturligvis først da jeg sto søkkvåt i dusjen i morges etter morgenøkten med sykling.. Svetten skulle vaskes ut av håret, og i det hele tatt.

Den ekle “prompe”-lyden som annonserer at det er tomt for shampoo fortalte med at her måtte det lirkes litt for å få vasket håret. Det var akkurat nok igjen inni der til at jeg ble forholdsvis ren og pen.

Jeg er et A-menneske og er våken så det rekker om morgenen, men er ikke så rask. Dessuten surrer jeg litt, så tiden går og som regel må jeg raske litt på for å være sikker på å rekke bussen. – Hvor lang tid trenger man egentlig for å dusje, kle på seg og ta på litt sminke?..  Jesus Christiansen!!!

Vel.

Det var shampooen som heftet meg i dag. Havnet i det shampoofilosofiske hjørnet..

Det sto på flasken: ” For lang hår med tendens til sprøhet/skade”

OK…

Sjekket på balsamflasken og der sto det: “Flygende/brusete hår”

..Javel.

Har de som lager shampoo tenkt på at teksten kan tolkes på den måten at man får langt, skadet og  brusete hår av denne shampoo’ n?

Det ville forklart hvorfor det tar så inni skauen lang tid å bli ferdig på badet. Jeg innrømmer det; Jeg er “kjærring” på badet. Tror ikke jeg noen gang kommer til å bli anderledes heller.  .. En av mine  små, sjarmerende feil.. Eh.. personlighetstrekk.

Da jeg var innom butikken for å kjøpe med middagsmat, – og ny shampoo – slo det meg at jeg skulle sjekke et par av de andre shampoo’ene i det jeg la den jeg skulle ha i handlekurven.

På en produsert av Middelfart sto det: “Fett og livløst hår.”

Akkurat.

…Bra jeg ikke tok den da.

Jeg holder meg til den shampoo’n som gjør håret mitt brusete og vanskelig å frisere, jeg.

Da vet jeg hvor lang tid det tar på bådet òg. Omtrentlig…

:)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 21st, 2009

Kan man true seg til kommentarer?..

av Kitty Pia   Lagret under: belønning, betviles     Stikkord:, , ,      

Jeg prøver jeg:

Nå kommenterer dere innleggene mine, for svingende!

Ellers.. :twisted:

..Funka det?

Ble dere redde og vil gjøre som jeg sier?

;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 20th, 2009

Å ta en spansk en.. Eller også en “helseminister” ?..

av Kitty Pia   Lagret under: drite, dumskap, kritikk, minister     Stikkord:, ,      

Ikke før har vi glemt at han ba trygdemottagere ganske så arrogant om å kome seg opp om morran, med tydelig forrakt for nyanser og forskjeller innen gruppen “trygdemottagere” før han driter seg ut igjen.

Å ringe sykehusdirektører i kraft av sin stilling som deres øverste sjef, for å sikre en kamerat og Stortingsfelle den best behandling?

Hva får vi andre da som ikke har en helseminister til å ringe på våre vegne?

En seng på gangen?

Timer i kø for å komme inn til legevakta om vi skulle ha behov for det?

For ikke å snakke om å ringe etter den ambulerende legevakta.. Det tar timevis før han dukker opp. Enten har man blitt frisk eller så har man dødd. – Jeg skylder ikke på legen. Men på helseministeren.

For om det er å ringe på vegne av kamerater han bruker tiden sin, til er det jammen ikke rart det er Vill Vest i i helsesektoren.

Og det er en ny helsereform på trappene..

Ringer han hver enkelt ordfører i alle kommunene og ber ham forsikre seg om at vi alle blir tatt godt vare på?

Monn det..

Pinlig. Det er hva det er, hr. Minister.

Meget pinlig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 20th, 2009

Irans regime er barnemordere.

av Kitty Pia   Lagret under: drømmer, empati, kvinner, menneskelighet, middelalderen     Stikkord:, , , , , , ,      

Det å henrette noen under 18 år er pr definisjon å henrette et barn.

Når dette barnet ikke har gjort annet enn å leve livet etter sine drømmer og sine iboende kvaliteter, er det ikke bare et mord på det ene barnet. Det er er et overgrep mot enhver som  ønsker kontroll over og styring av eget liv. Hvilken nasjon kan ta skade av at befolkningen utnytter sine ferdigheter, nysgjerrighet og evne til å se nye og bedre løsninger på de (samfunns)problemene man til enhver tid står overfor. Og i Irans tilfelle; hvordan kan de ta seg råd til å overse 50% av befolkningen og deres tanker og ideer? Er det rart at landet på en rekke områder er låst fast i feudal tankegang og middelaldersk styresett, med tilhørende grusomheter?

Det har lyktes regimet å henrette flere mindreårige enn noe annet land, etter det jeg har lest meg til. En høyst tvilsom rekord.

Og så skal det ikke være lov å kritisere dem uten at det blir sett på som innblanding i et lands suverene, indre anliggender?

Med tanke på at gjennomsnittsalderen i Iran er rundt 40 år (lest i VG denne uken), er det rart at folk føler at livet går dem forbi? At det ulmer i misnøye over “å henge etter?” Ikke det at et eldre mennske ikke føler undertrykkingen, men det å se ungdommen renne ut mellom fingrene på seg bare fordi noen på død og liv skal være så forbannet hellige og rene, må være utrolig frustrerende.

Og det lyktes ikke å bli kvitt Ahamadinejad og hans støttespillere pr valg heller.

Valg er som kjent farlige.  De fører til endring pr folkeopinion. Det er har Iran skjønt. Derfor er valg noe man avholder som en øvelse, og så fremsettes en allrede fattet avgjørelse som resultat. Snedige greier, valg.

Og det menneskefiendtlige, kvinnefiendtlige regimet lever videre.  Og flere  barn og foreldre kommer til å måtte betale for det.

Irans president, vokterråd og muhllaer har blod på hendene.  Det er på tide å se disse for hva de er; mordere og tyranner. 

Håper det går med  dem som med alle tyranner; En dag går de for langt, og da kan ingenting redde dem.

Heldigvis.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 19th, 2009

Det er noe feil med buksa, – ikke meg.

av Kitty Pia   Lagret under: applaus, belønning, fin, klær     Stikkord:     

Fikk omsider kjøpt med to nye dongeribukser. Helt like.

Jeg har omtrent ikke tålmodighet med butikker av noe slag (med unnak av bokhandler) så når jeg skal ha noe bør de jammen meg ha det, og det rett innenfor døra!   .. ;)

Ellers tar jeg med meg pengene mine og min dyrebare tid et annet sted.

Og etter 4 forsøk (det fjerde på nåde) ga jeg opp. Men der, på andre enden av gangen, var Lene V og der fant jeg en dongeri bukse som ikke dro i vei med halve husleia, eller var for kort i linningen. Når man er over 20 år er man ikke noen strek lenger, men er da brukbart slank og i god form..

Men før jeg kom så langt..

.. Derfor er det rart å høre at det er noe galt å med meg når buksa ikke passer. Kan det ha noe å gjøre med at man helst må være 12 år og millionær for at man skal kunne ha den? Så kostbar at  man må være 40 år og adm.dir for å råd til den, og så bitteliten at man helst skal være barneskoleelev for at den skal passe? Logikk er skumle saker, mener de åpenbart i klesbransjen. Hva med å lage noe som passer til  snart 40-åringen (meg), når prisen er såpass voksen?!

Jeg gikk derifra.  Fra overpris og dårlig skjult kroppskritikk på Peder Risøe og på B-young. (Sistnevnte hadde tidligere knallfine bukser til rundt 400,- nå er de dårligere og dyrere..)

Så jeg havnet på Lene V.

Der jobbet det en voksen, vennlig kvinne. Litt yngre enn meg. Hun var hjelpsom og ga gode råd  mtp stell av en dongeribukse med  en del påsydde detaljer og med stretch i (ikke skyllemiddel!).

Den hun foreslo passet som bare det, og hadde det samme tommetallet som de andre,  og en helt annen pris.  – Derfor kjøpte jeg to!

jeg takket for hjelpen,  og lovte meg selv at jeg skulle si noe positivt om Lene V -dama  på  Trondheim Torg på bloggen min.

Hun var både salgsorientert og vennlig.

Hun visste hvordan hun skulle få  meg som kunde til å bruke penge der, men også hvordan hun skulle få meg til å komme tilbake når jeg oppdager at jeg også trenger en topp eller en ny genser eller to. Ved å selge meg noe som passet og som var fint!

Men de skal ikke være helt like. Det får være måte på “samlebånds-shopping.”

Det var dama som kunne jobben sin det. :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 18th, 2009

Når jeg blir stor…

av Kitty Pia   Lagret under: fin     Stikkord:, ,      

..skal jeg kjøpe meg Mercedes eller BMW. Eller en annen rådyr bil som jeg kan parkere hvor jeg vil. Og det så elendig, skjeivt og ubehjelpelig at ingen kan bruke den p-plassen mellom meg og han andre, som egentlig er ledig, men som jeg nonchalant har brukt 1/3 av, i tillegg til min egen.. Da kan ikke en dame parkere sin ørlille Opel corsa der en gang. – Ha! Og dermed er jeg sikret at hun ikke trekker ned inntrykket ved å parkere ved siden av meg. Det får være grenser for folkelighet.

Dessuten kan jeg “slenge fra meg” bilen på bortsiden av skilt, som påpeker at det er parkering innover i pilens retning. Og jeg kan snikparkere på en snipp av privat eiendom når jeg ikke gidder å gå til stadion når det er fotballkamp. Ingen lager jo kvalm for noen som eier en sotsvart, svinedyr BMW. Man har jo status, må vite. Da er jeg viktig og har rettigheter. Det skal bli deilig.

Dessuten kan jeg breie meg på kjøpesenteret litt utenfor byen. Ingen vil jo ha ansvar for å lager riper i den blanke, kostbare lakken min. Og det er jo alltid deres feil om det skulle forekomme en bulk; jeg har jo en så fin bil at jeg umulig kan eller vil ta ansvar for noe. Ikke en gang trafikksikkerhet. Jeg kan kjøre fort og skarpt inn mot svinger, og den ene, ledige parkeringsplassen. For har man BMW eller en Audi eller noe annet lekkert, må man jo få nyte bilens kvaliteter fullt ut, hele tiden. Fotgjengere får heller ha det så godt. Å gå på beina skal koste.

Det er sjelden nå for tiden, men i dag ble jeg forbannet. Hva er det med enkelte og ego’et deres?

Det er så en blir “bilrasist.”

Tenk å ha en bil til 700 000,- og ikke ha evne til å kjøre den på skikkelig vis?

Egentlig burde jeg følt medlidenhet med sånne.

Status og klasse er to forskjellige ting.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 16th, 2009

Jeg har ikke ord.. Eller jo, det har jeg!

av Kitty Pia   Lagret under: dumskap, elsker     Stikkord:, , , , ,      

Hva er det som får en påstått oppegående, og faktisk velutdannet dame til å synes at sex er løsningen på og fundamentet for det meste?

Misforstå  meg rett; Jeg liker sex.  jeg har hatt det opptil flere ganger, og har ikke noe i mot å gjenta det så ofte som mulig. Men da med en mann som er nettopp det; en mann. Ikke en sutrete guttunge som ikke liker å forholde seg til en kvinne som en person, et individ.

Jeg bruker altså ikke sex og lyst  som problemløsningsmiddel, eller en metode for å holde en mann føyelig og snill. Jeg ligger med en mann når jeg liker ham og føler a han skaper lyst hos meg. For lyst må skapes. Hos begge, av begge. Så enkelt.

Og her er poenget: De mannfolka som ikke tar sex, ømhet og kos som en selvfølge, eller ser på det som kvinnens forbannede plikt, føler ikke de seg redusert som mennesker, av den typen uttalelser som Herland kommer med?

Er sex bare noe man bedriver bare for å dekke et behov, har det ikke noe annet utspring enn det for en mann?

Et maktmiddel? For kvinnen. Lar en mann seg lede etter pikken? Har Herland rett?

Er ikke sex noe som er deilig, spennende og herlig om det er med  en person  man liker spesielt godt?  Teller ikke sympati og kameratskap, eller er det virkelig utelukkende mengden sex det kommer an på, og at sex er tilgjengelig til enhver tid – uavhengig av hvordan ting er sosialt, følelsesmessig og hva man ellers har å gjøre?  Kvinnen skal først og fremst være en sex-kilde, og så kan man være søt  mot henne etter at man har fått seg litt? (om man gidder da, for man får seg jo noe uansett, det er jo det hun er til for) ?

Er det noe som alltid kommer før en mann skal trenge å bidra med noe, være seg plenklipp eller en klem? Sånn at han ikke må gjøre noe “gratis?”

Økonomiske og praktiske bidrag er selvsagt også innsats. Det er like mye kjærlighet i at han vasker de store vinduene, som at han kommer hjem med blomster.                                                                                                                                              Men en kvinne arbeider også for lønnen sin. Og de fleste streber etter en rimelig fordelingsnøkkel seg i mellom, og mannen har vel stengt tatt ikke noe mindre ansvar for å være øm og kjærlig, og vise at han tenker på kvinnen som mer enn et vandrende underliv? At han betaler for mer, gir ikke ham ikke rettigheter i kvinnen. Det gir ham rett til å bli behandlet med respekt og omtanke.

Om en kvinne ikke vil ha sex like ofte som han en periode, skal det da være en legitim grunn til å gi blaffen i henne og samlivet ellers? Hva er sjansen for at hun tiner, og vil ha ham da?                                                                                                                                                       Flott hus og BMW er ikke mye å bli kåt av, om det er det eneste mannen har å gi.

Og sannheten er, min herrer, at det er mye lettere å ville ha en mann om han tilfeldigvis bor i et lite hus, kjører en eldgammel bil, og bare kan skjeie ut i mat – og vinveien en gang i blandt; (Eksempelvis). Det spiller for de fleste kvinner liten rolle  – bare han er like ivrig til å holde av, holde rundt og holde ut, som han er til å å få meg til sengs.

.. Selv om sistnevnte er veldig gøy dèt også, med en mann av rett støping  :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 13th, 2009

Min type bytur..!

av Kitty Pia   Lagret under: søstra, venn.     Stikkord:, ,      

Var oppe til litt før halv 9.

Har ikke sovet så lenge, på lenge! :)

Tok meg tid på badet og så i klærne og ut for å ta bussen til byen. Jeg skulle møte en venninne på Solsiden. I dag minus sola, men det ble likevel trivelig og koselig. Hun her er så søt og interessant og ikke minst interessert, at det er lett å ta opp tråden og snakke om alt.. Det er så fint med sånne mennesker.

.. Hadde tid til gode før avtalen vår så jeg gikk til min yndlingsbutikk; Norli. Bøker. Mange bøker. Hylle på hylle. Det er blanke omslag. Det er stygge omslag. Fantasifulle, og anonyme og omslag. Og omslag som er helt psykedeliske.. Herlig! Bøker om mennesker. Om tekniske ting (ikke det jeg er best på), om hunder og akvariefisk. Dikt. Historie. – Jeg fant to jeg visste var bra siden de var av J. Deaver og Freya North. Og så hadde det 3 for 2.. Og jammen hadde jeg ikke omsider nådd “10. bok gratis” på Norli kortet mitt. .. Her kjøpt mange bøker, men alltid glemt å få stempel,  men denne gangen husket jeg det. Og da fikk jeg etter litt om og men 5 for prisen for 3. En herlig liten stabel med blanke, velduftende, interessante, spennende  bøker som jeg skal lese! :)

Så var det tid for kaffe og samtale….

….Etter at vi hadde brukt 20 min og 4 forsøkt på si “Ha det bra” ( vi begynner å prate igjen, vet du.. er utrolig skravlete begge to!), gikk jeg målbevisst av sted til H&M for å kjøpe inn forbruksvare; hvite BH’er og ditto “unevnelige” en masse. Vet hva jeg skal ha, så det var fort gjort.  Det var herlig å kaste alt det gamle.

Deretter innom en skobutikk for å kjøpe noe med høye hæler (de av oss som har livstidsmedlemskap i Stuttfotforeningen har ikke rare valget). Fant noen pene sorte som også kan brukes i det forholdsvis ulekre sommerværet vi har hatt i det siste. .. Så noen nydelige haremssandaler, men klasket med selv på lanken; har millioner av dem. Nei!!

Inn og ut på ca 15 min.

Vin har jeg kjøpt inn, så jeg gikk elegant forbi Vinmonopolet og havnet på min yndlings vinbar. Se & Hør (deilig sladder :) ) og et glass rødt.. En drøy time i eget selskap, med mulighet for litt “folketitting”. Jeg så et par som helt åpenbart var på sin første date.. Det var så hyggelig å se dem. De var så opptatt av å være søte mot hverandre.. :) Om vi var litt mer sånn til hverdags, så kanskje vi ikke skilte oss så mye? .. om dere skjønner hva jeg mener?.. Dessuten var det en gjeng med 4-5 venninner som diskuterte noe med stor innlevelse.. Kanskje den ene hadde problemer med sjefen? Eller hun rett overfor henne hadde vært utro mot kjæresten? .. Det kan ha vært hva som helst. (…)

Veivet innom Nille på veien hjem. Må det når man trenger en brødkniv i all hast. Har surret bort den jeg hadde. Har ikke noe i mot tykke brødskiver, men det får være måte på!  (Vår Herre alene vite hvor jeg har lagt den.. ) De selger mye rart på Nille. Så jeg slang med noen klesklyper. Ikke så sexy, men veldig praktiskt. Kniven var sylskarp! .. Så alt er ikke skrap made in china.

Ringte søstra for se om hun ikke hadde anledning til å møtest til en matbit, men hun var opptatt. I byen. Men opptatt. Jeg skal møte henne i morgen :)

min søte, lille mamma stakk innom i det jeg kom hjem. Alltid godt å få en “mamma-klem” – det blir jeg aldri for gammel til.

Og så var det middag. Matvrak som jeg er, er det alltid et godt tidspunkt. Enda ett glass rødvin og så var det bare å kose seg..

En hel kveld som jeg kan gjøre som jeg vil med. Jeg kan gå ut om jeg får lyst til det.

Men det er godt å være hjemme også.. og om noen kommer på besøk, og gjerne vil være hos med en stund er ikke det så ille heller ;)

Om noen spør om hvordan jeg har det?

Bare bra, svarer jeg.

-Utrolig bra.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00