Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

november 15th, 2008

Huseier fra Helvete!

av Kitty Pia   Lagret under: Ukategorisert     Stikkord:,      

Jeg har omsider flyttet. HURRA!!

Hun gjorde meg en tjeneste da hun sa meg opp i august. Ingen saklig oppsigelse, ikke egentlig, men jeg orket ikke krangle. Jeg hadde nettopp blitt arbeidssøker igjen, men det gikk greit å komme seg i hus igjen.

Men hva er det egentlig som gjør at husleier er fritt vilt når det gjelder “å få høre det,” mens huseriere ikke skal eller bør kritiseres? Er det fordi man alltids kan bli så desperat at man ønsker å (må) bo i en av leilighetene deres? Så desperat ber jeg til Vår Herre om at jeg aldri blir!!

Hun er mente at jeg ikke kunne være hjemme på dagtid, i flere dager i strekk med mindre jeg hadde ferie. Jeg måtte være borte melleom 08 og 16 for de var alle normale mennesker. Ute til 10 og hjemme kl 15 da jeg brukte dagene til intervjuer og arbeidssøking. Det var ikke bra. Hun kommenterte at jeg av og til sov litt lenge. ( Vanligvis opp til halv seks, så det å sove, surre rundt i pysjen et par timer ekstra av og til, føles OK.)Hun skal bestemme hvor ofte jeg skulle vaske trappen min. Videre flyttet hun vekk/gjemte klesopphenget mitt.  -Fordi det kan være skadelig for naboene å se at jeg er BH-bruker? Var det skadelig for dem å se det? (Kan det være fordi en av dem var noe grå sist jeg vasket den? Den er for sikkerhets skyld kastet).

Hun hilste aldri, men var dypt fornærmet over at jeg ikke pratet mer med henne og viste interesse. Hun skulte mot gjestene mine, og fikk dem til å lurer på om de hadde gjort noe galt når de kom opp i gården. Hun spilte musikk høyt og hoppet (!) eller danset rundt som en gal i et par times tid med jevne mellomrom. Trim? Det hørtes ut som en elefantflokk på flukt. Radio og TV på som om hun håpet å underholde de døde.

Hun fortalte naboene hvordan de skulle stelle hagene sine. Og at de måtte skaffe seg (andre) gardiner.Hun fortalte meg (helt uoppfordret) at jeg var et elendig menneske, og det forklarte hvorfor jeg ikke var i arbeid.Hun reiste bort den uken oppsigelsen gikk ut uten å gi beskjed, og jeg måtte vente i 13 dager på depositumet mitt.  Det kunne kostet meg rettet til leiligheten jeg bor i nå.

Denne ‘damen’ i 60 årene fikk sin husleie på minuttet. Jeg spilte aldri musikke høyrer enn at man kunne prate med gjesten som var på besøk. Jeg holdt meg unna henne i 99% av tiden for ikke å gi henne noe å klage på. Jeg sa alltid “Hei” om vi møttes – bare for å bli ignorert naturligvis. Noe som var like greit, for hun greide aldri i henge med om man skulle spørre om/si noe. Hun var så treg i oppfattelse og tale at man lett kunne få inntrykk av at hun var mindre begavet. Ikke at jeg har noe bevis for det; det er bare min oppfatning.

Alt, -absolutt alt! –  skulle tenkes over, diskuterers, redigeres og “bokføres.” Bare for å oppleve at det ikke betydde et skvatt likevel for hun greide aldri å huske hva hun hadde ment og hvorfor. Hun kranglet og kverulerte som om det var en olympisk sportsgren. Å prøve seg på en samtale var dødfødt. Enten begynte hun å krangle på ordvalg og tidsbruk, eller så var det galt å snakke til henne (om dette) i det hele tatt. Et tegn på manglende dannelse fra min side faktisk, at det i det hele tatt skjedde. Men det var fordi min mor ikke hadde maktet å gi meg verdier i livet.

En huseier fra Helvete.  .. Eller også øst siden av dein by’n æ kjæm i fra.

Det er ikke bare leiere som skal måtte høre det!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00