Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

september 24th, 2008

Å ta noen med seg…

av Kitty Pia   Lagret under: finland     Stikkord:, ,      

… I døden.

Det er så forjævlig og uforståelig at det ikke kan uttrykkes. Det har nå vært to tilfeller av skolemassakrer i Finland på under 1 år. Det er er tross alt et samfunn vi kan sammenligne oss med. Tenk på det. Det kan skje her også.

Dette har selvsagt noe med systemet å gjøre, mentalitet hos den enkelte og tilgjengelighet på våpen. Men det skal da ikke gå an at et menneske skal falle så til de grader mellom to stoler at ingen fanger opp signalene om at noe er riv, rav, ruskende galt oppi hodet på gutten. Ikke det at jeg unnskylder ham, på ingen måte, men det var ikke helt patent politiarbeid i dagene før drapene, og det er helt sikkert en sosionom eller to som skulle ha vært på banene her. For ikke å nevne foreldrene.

“Menneskeheten er oppskrytt.” Hva ønsket han seg i stedet for?!

Han har lagt ut bilder og snutter på nettet i tiden før drapene. Det må ha vært noen som kjente at det rykket i en eller annen nerve?Dette er amerikanske tendenser i den forstand at man tar for lett på at folk har tilgang på våpen nesten uten å anstrenge seg. Og at det er masse våpen ute å går hos individer som ikke egner som innehavere av slike; rulleblad eller ikke.

Måtte Forsynet forby at noe som dette skjer i Norge. Men med den utviklingen vi ser i skoleverket og i barne-og ungdomsspykiatrien, er det ikke lenge til noen “roper om hjelp” som det så pent heter.

Bare så synd at forebygging koster så mange penger.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

september 17th, 2008

Fugle-parlament…

av    Lagret under: grasiøs, parlament          

Det var en glede å våkne i morges!

 Sjekket mobilen for å se etter hva klokka var og det sto 06:06. (Det betyr visstnok lykke å fange minuttet over timen når det er de to er det samme!)

..Men det som hadde vekket meg var et svare leven! Av det gode slaget. Tjukt av stær i et tre i engen nedenfor huset der jeg bor. De hopet, flakset og skvaldret bare verre. Det må ha vært hundrevis av dem. Det så ut som de hadde det svært så moro og strevsomt, der de kavet rundt etter leting etter den beste greina å sitte på. Det virket som alle ville sitte ved siden av bestekameraten. Alle ville ha beste plassen i Parlamentsalen.

Jeg så på dem lenge og ble belønnet med at det til slutt tok til vingene alle sammen. Kjempestor flokk. Alle bevegde de seg som om de var èn! De bølget frem og tilbake og fløy mykt og elegant over morgenhimlen.

Det var litt av et syn å våkne til!

Og de må ha blitt enige etter strategidebatten i treet, for de dro avårde over engen alle som en, – et mørkt slør av grasiøsitet!

 

En god morgen forut for en flott dag.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00