Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

juli 25th, 2007

Demokratisk valgte fundamentalistj

av    Lagret under: abort     Stikkord:, ,      

Så var valget i Tyrkia over, da.

Det ble såvidt jeg kan forstå brakseier til AKP: Det islamske partiet. Og det til tross for at det visstnok er flere som er for å opprettholde Tyrkia som en sekulærs stat, enn det er av den sorten som ønsker å bli en Iransk provins.

Det med den Iranske provinsstatusen er kanskje å overdrive, men så sent som i 1994 sa Erdogan at han ønsket å etablere en islamsk stat. Det var ikke hæren så begistrert for, og kalte ham derfor inn på teppet. Det at det hærsjefen som kaller inn statsministeren til møte, og ikke omvendt er vel noe selsomt det også, men det ble i alle fall gitt beskjed om at det ikke kom på tale å blande religion og stat.

Og det er jo det mannen – Erdogan altså – hevder nå. Tyrkia skal forbli demokratisk og det skal gjøres en masse for å øke mulighetene for EU medlemskap. …Prestestyre er kanskje ikke veien å gå, om det skal skje mens Tyrkias nåværende statsminister tar i mot lønn. Så er det god nok grunn til å ta mannens ord for god fisk?

Man kan lese om tvilere; kvinner, særskilt, som er engstelige på sin egen og sine døtres vegne mtp at det muligvis ikke lenger skal være frihet til å tro eller ikke tro, og at de som vokser opp nå vil møte et stadig større press om å dekke seg til, ikke ta del i samfunnslivet, ikke få muligheten til å styre sitt eget sosiale liv, skaffe seg den utdannelsen de ønsker osv. For ikke snakke om at det siste verden forøvrig trenger er enda en islamist stat som halshogger og underterykker egne og andres borgere a la Saudi Arabia.

Men;

De ble valgt.

Og det er ikke kommet rapporter fra noen sted om at det er mistanke om valgfusk eller noe i den retningen. Hvor irriterende er det at folk ikke ser skogen for bare trær, i alle fall slik jeg ser det, og velger på seg et mulig fremtidig Sharia – styresett, og så har de ikke gjort noe annet å utøve sin demokratiske rett til å stemme slik de vil.

De har på demokratisk vis valgt noen som ikke burde velges og så vil hæren – om den evnt finner det nødvendig – beskytte det frie, demokratiske Tyrkia med diktatoriske metoder; også kalt militærkupp, for så å innsette en regjering den og Tyrkia kan og vil leve med.

Damned if you do – damned if you don’t. -For å si det på "nynorsk."

Demokrati er noe herk, innimellom.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 25th, 2007

“Publikummere” – H

av    Lagret under: publikum, verb          

En ting som jeg legger merke til er at det er en rekke journalister som ikke vet hvordan man staver ordene "mer" og "flere"

En del av dem vil absolutt ha det til at det heter "mere" og en del sløyfer også ‘e’ i "flere."

Og den som jeg synes er – skal vi si best (?): "Publikummere."

Det er et ord som ikke er et ord; men folk med beskyttet yrkestittel bruker det som om det faktisk fins et slikt ord.

Det heter et publikum, flere tilskuere (evnt også gjester, besøkende om det skulle være mer formålstjenelig å omtale dem som det). Det er til å flire av når man hører en journalist uttale seg om at det er forventet å komme flere tusen publikummere.

Jeg lurer på hva man driver med når man "publikummer."….

Ordet kan jo like gjerne etableres om et verb, nå som kultureliten har lansert substantivet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 20th, 2007

Hvem anmelder man idiot – politikere til?..

av    Lagret under: enkelt., såre     Stikkord:     

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=153080

Det er ikke bare jeg som blir skikkelig forbannet av å lese denne artikklen i dagens VG – Nett; det kan jeg se av mange av bloggene i dag.

Hva er det politikere og påtalemakt tenker på? En person dømt for gjentatte overgrep mot mindreårige blir prøveløslatt?! Og så er man overrasket over at han ikke greier "å holde seg på matta i mer enn 4 mndr." Hadde det ikke vært så forbannet tragisk, så hadde man ledd seg i hjæl av den slags tankegang.

Er det straffbart å være dum? Da mener jeg "politiker-dum" av en grad som ikke lar seg beskrive. Det burde være det. Da er det en del folk på Tinget som ville hatt avtaler med uniformert personell..!

Hvordan er det mulig at en person som har brutt alle samfunnsforplikelser har alle rettigheter i behold, mens noen som har fått sine krenket, går for lut og kaldt vann? For å ikke se den blodige urettferdigheten i dette må man med nødvendighet lide av juridisk og moralsk grønn stær.

Jeg kjenner at jeg så kokende forbannet på de som styrer og steller i dette landet at jeg knapt får sagt det. En overgiper har sagt opp den kontrakten han en gang hadde med samfunnet og har derfor ikke lenger krav på mer enn samfunnets minstemål; et visst ly for vær og vind, 3 mål pr dag og beskjed om at fra nå av er han fratatt stryringsretten over sitt eget liv; dvs livsvarig forvaring på Statens regning.

Man kan si hva man vil om straffenivåer i andre land og deres straffemetoder, men det får da være grenser for å være Politimester Bastian her i landet. Det er som om politikere og andre som presumptivt skal vite bedre enn oss andre, er mer opptatt av å bevare taburettene sine enn å faktisk sette inn passende tiltak. De skal være så forståelselsfulle, reflekterte og "faglig dyktige" på dette området, at de nærmest snubler i sine egen bein i sitt forsøk på å være først med å komme med ideer og innspill.

Det er bare det at så langt har ingenting av det de har kastet frem av glupe tanker fungert.

Hva med litt god, gammeldags konsekvensorientert handling? -Bryt "spillereglene" så grovt som dette, og du får ikke lenger være med.

Såre enkelt. 

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 19th, 2007

Litt enig. Kan man være “litt enig”?

av    Lagret under: innlegg     Stikkord:     

http://www.vgb.no/25676/perma/224801/

Dette  innlegget er ikke helt bortkastet. Jeg må si at jeg er "litt enig" i det som står her.

Hovedgreia er vel at vi/jeg etterlyser litt alminnelig Kardemomme- vennlighet i alt dette religions/verdensherredeømme- styret..

Eller så er det bare jeg som er naiv.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 18th, 2007

Rasisme, eller bare frustrasjon?

av    Lagret under: spissen     Stikkord:,      

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=152905

I denne artikkelen kan vi lese at politiet har tegninger av en nedlatende karakter hengende på veggen. De om det. Det kan i beste fall kalles barnslig, når man tenker på hvilken vegg de henger på.

Men les den teksten som følger Mohammedkarikaturen; Er det et korn av sannhet i den, eller er det bare folk som er redde for rasismestempelet som absolutt skal ha slike utsagn sensurert? Er det ikke tilfelle at en god del muslimer tyr til vold som uttrykk for sin frustrasjon når de ikke får det som de vil, som raserer et par-tre ambasader når de føler seg krenket pga tegninger/lovlige politiske utspill (som kunne ha hatt mer finesse, ja) eller sprenger uskyldige i luften når Koranen etter deres syn krenkes?

Er det akseptabelt at noen, i dette tilfellet en del muslimske menn, skal kunne kneble kritikk ved å true med vold, hærværk og en generellt truende adferd?

Det er en del ting som blir gjort og sagt om kristendommen, kristne, vestlige, kvinner, ikke- troende og andre fra den kanten også, som er like nedlatende, men raserer disse gruppene den Iranske eller den Saudi Arabiske ambasaden for det?

Nei, de (vi) gjør ikke det.

Det er på siden av folkeskikken, så vi lar det være. Det har ikke noe med rasisme  å gjøre. Det handler kort og godt om folkeskikk og vilje til toleranse og fri meningsutveksling.

Så får en si hva en vil om at ting blir satt på spissen på begge sider.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 17th, 2007

Saudia Arabia vil henrette ungjente!

av    Lagret under: myndigheter     Stikkord:, ,      

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=152804

Dette kan vi ikke godta!!

 Dødstraff er en vederstyggelighet og skal ikke forekomme. Ikke i Saudia Arabia, ikke USA, eller noen andre steder for den saks skyld.

Det at jenta angivelig er indirekte skyld i et spebarns død får så være, hun har jo ikke tatt livet av noen som sådan, og skal ikke kunne idømmes dødstraff uansett.

Og så med sverd, -halshogging.

Hva er det Saudi Araberne tenker på? Og med?

Det kan virke som om de har helt skylapper når det gjelder menneskelighet.

Dette må norske myndigheter, og andre, gi klart uttrykk for er helt uakseptabelt.

Uansett hvem det gjelder eller hvor det skjer.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 9th, 2007

Keyiani ble myrdet av prestene i Iran.

av    Lagret under: abort     Stikkord:,      

Iran greide å steine Keyiani likevel. Store protester; Mye skrik, men lite ull. Det er det som kom ut av Gahr – Støre engasjerte seg. Hva hjelper det når Iran bare trenger å lokke med lukrative oljeavtaler for å få Norge til å logre igjen?!

Vi er en gjeng med hyklere. Vi later som vi er på lag med den undertrykte befolkningen i Iran, men det er egentlig bare oss selv vi tenker på. Det er helt åpenbart når man ser hva Iranske myndigheter slipper unna med. Jeg blir helt kvalm med tanke på hva vi egentlig driver med ute i den store vide verden

Men så lenge vi tjener penger gjør det jo ingenting om de steiner en kvinne eller to..Eller en mann. Det er jo et indre anliggende og det er jo ikke noe vi kan gjøre noe med.

Eller?…!!!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 9th, 2007

Iran; Et skrekkvelde som Norge handler med.

av    Lagret under: penger          

Hva er det med oss i Vesten? Enten kriger vi for oljen, eller også Friheten som den kalles i enkelte mer konservative kretser. Ellers å lar vi ting skure. Som i Iran.

Steining? Nei, er ikke noe Norge eller noe annet land i Vesten vil eller kan bry seg med, det kan jo hende vi mister tilgang til olje og avtaler som oljenasjonene i Midt Østen ønsker å få i stand.

Hva med å ta en upopulær avgjørelse for å hjelpe andre for en gang skyld? Hva med å si at Iran ikke er velkomen som samarbeidspartner før de behandler sine innbyggere med respekt og vil forholde seg til menneskerettighetene?

Å nei, det koster penger.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00