Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

februar 28th, 2007

En ny jobb? Ja takk!!

av    Lagret under: jobb., omstilling, rasjonalisering          

I dag er det min siste arbeidsdag.

Gjør unna det siste av papirarbeid. Det er jo like greit at de som skal ta over ikke har mitt gamle rot å slite med.

Det er tungt å gå fra enda en jobb fordi arbeidgiver driver å omstiller seg. Det er surt å bli rasjonalisert bort når man får høre at jobben som er gjort er svært god og at man ses på en som en ressurs.

Men det er ikke penger i sekken. Ikke til å lønne meg i alle fall.

Aetat neste.

Kl 09:02 torsdag morgen.

Neste gang er det min tur. Neste gang skal jeg få det til!

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 27th, 2007

ENDA EN! …

av    Lagret under: empati, misjonskødd, nei     Stikkord:     

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=155723

Enda en misjonskødd med buksa nede

Kristen;   -ja!

Evnte til å se forskjell på rett og galt, vilje til empati med en person som har blitt utsatt for grusomme overgrep innen hun kom i hans varetekt,; -Å neida. Det er for mye forlangt.

Det er så en kan kjenne blodet koke.

Om noen noen gang burde fått en skikkelig dose av sin egen medisin..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 20th, 2007

Kapitel ørten i ekstremistsagaen…

av    Lagret under: middag     Stikkord:,      

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=139156

http://www.vgb.no/129/perma/166508/  Les denne også. Argus har brukt øyene igjen og fått med seg ting og tang. Og har et  par pauli ord på lager!

 For min egen del… -En trenger egenlig ikke si så mye mer enn at det igjen er en gærning som har tatt loven og andres liv i egne hender.

Og vil være hjemme til middag. Heldigvis. Ellers ville det blitt trasig, ikke sant?

At det går an!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 15th, 2007

Arbeidslivet mitt…

av    Lagret under: jobb., takk          

Det var min tur igjen da.

Til gå fra jobben. Sistemann ombord, første mann til å forlate skuta. Og da er vel skipsallegorien slått i hjel for denne gangen.

Her på bruket har de nå så store innsparinger å ta innover seg at det ikke er plass til en ørliten sekretær en gang. 300 millioner. Tenk på det tallet. Jeg har personlig ingen anelse om hvordan man sparer (inn) 300 millioner kroner, men må de gjøre det ved å si opp meg?

Hvorfor er det jeg for n’te gang må gå, etter å ha fått tåa innenfor? Bare gode attester, men ord som fortrinnsrett, annsientitet, omstilling, rammer og Fandens oldermor, er de som er viktigst.  Ikke at jeg faktisk trengs. At jeg har gjort en god jobb. At de må bruke tid og penger på å lære opp en ny person. At jobben må gjøres. Av en person. At de nå vil lasse mer over på de som er overarbeid som det er.

Det er snart helg.

Helgeønske?

En ny jobb.

Takk.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 13th, 2007

Islam; Kvinnens plass – Om hun i det hele tatt har noen.

av    Lagret under: plass     Stikkord:, ,      

http://www.geocities.com/muslimfreethinkers/status_of_women.htm

Denne artikkelen er skrevet av en kvinne- anonymt kan det se ut som- som ikke er i mot religionen eller leveregler, men i mot hykeleriet og mannsdominansen.

Dette er egentlig hva de fleste av oss mener når vi "kritiserer islam og muslimer." Ingen av oss mener på noen måte å være rasister, men blir gjerne møtt med en mur av motvilje og forsøk på å kvele debatten ved å fremstille oss som nedlatende, uvitende og  -ja, nettopp – rasistiske.

I Iran er det for tiden en kvinne ved navn Roxana (husker desverre ikke etternavnet hennes) som nå samler inn underskrifter i et opprop mot urettferdighet mot kvinner. Alt fra at hun (som artikkelen over også indikerer) ikke styrer sitt eget sosiale liv selv, ikke kan bevege seg utendørs uten å kle seg iht regler hun selv ikke har noen innflytelse på, at hennes vitnemål underkjennes om en mann sier henne i mot, at hun ikke har samme øknomiske rettigher osv.

Hun har som mål å samle inn 1 000 000 underskrifter. Hun tråler Teherans (?) gater og snakke med folk og prøver å overbevise dem om at det er å tide med en endring. Og det er folk som skriver under. Også menn. Det burde ikke være noe man faktisk understreket, men det er ikke å komme fra at menn på Roxanas egen alder (25 -35 sånn ca) må på banen og derfor er det gledelig at han tok seg tid og råd (?) til å indirekte kritisere myndghetene ved å underskrive oppropet hennes. (Nyhetsinnslag på NRK1 i uke 6 – 2007).

Det er et aldri så lite opprør under oppseiling og det bør få en sjanse til å gå sin gang. Måtte alle gode krefter forby at Israel eller USA angriper Iran pga det atomprogrammet de nå er i ferd med å realisere. Det er naturligvis ikke sånn at det er OK at USA bestemmer hvem som skal ha atomvåpen, (Israel er en atom makt; Re: Dimona/Vanunu), men det er ikke noen god ide at Ahamadinejad har tilgang på atomvåpen mtp hans meninger om Israel og Vesten forøvrig.. Det har kanskje ikke noen sammenheng direkte med kvinnekampen, men det vil ødelegge for alle i generasjoner fremover, om det blir krig. De som ble født på 1970-tallet er nå voksne og har egne barn, de vet hva det vil si å leve under Khomeini, Ahmadinejad og andre despoter som tilraner seg makt over andres liv med Koranen i hånd. En krig vil gjøre at de som sitter med makten p.t  vil undertrykket folk i enda større grad. De vil sannsynligvis få det til å se ut som om de hadde rett mht til USA som den Store muslimhatende Satan og Israel som Bush’s lakei. 

Mtp den utstrakte sensuren kan det hende folk blir lurt opp i stry nok en gang.

En får ønske Roxana og hennes arbeidsfeller lykke til, de kan utgjøre all verdens forskjelle for kvinner i Iran.

Og de er et forbilde for alle.

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 9th, 2007

Misjonskødd med buksa nede!

av    Lagret under: Ukategorisert          

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=168505

At det går an!

Her har man å gjøre med en kristen. En manns om har adoptert sitt barn, for så å misbruke det. Gjerne også i Guds navn?

Dette er et dobbelt svik. En som skulle ta vare på barnet i kraft av å være dets forelder har traumatisert det på det groveste og til overmål har det gjort dette på tross av at han selv forfekter å være en kristen.

Fritt sitert fra den Bibelen han påstår å leve sitt liv etter:

"…. og det ville vært bedre for en som skader en av mine små om han ble senket ned til havets bunn med en møllestein om halsen."

En av "Guds små" må i da i aller største grad være barn og da særlig dette  og alle de som deler dette barnets skjebne.

Jeg er så sint at jeg kunne spyttet på mannen om jeg møtte ham!

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 5th, 2007

Og så var vi gang igjen da!

av    Lagret under: Ukategorisert     Stikkord:, , , ,      

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/02/05/490993.html

Det meste er forbudt i Saudi Arabia og det meste er lovregulert.

Etter å ha lest denne artikkelen som står i Dagbladet i dag kunne man forledes til å tro at sex og "annen umoral" mellom gifte mennesker (gift på hver sin kant vel og merke) aldri har forekommet og aldri vil forekomme. Utroskap er en ukjent greie? Det er ikke å anbefale i Saudia Arabia, (man kan få hodet hugget av), men at det aldri har skjedd??… At man har jernmoral straks man er gift?

Det gjelder særlig mennene det da?

Det er bare ugifte mennesker av ulikt kjønn som ikke kan omgås hverandre. Det er de som er i faresonen når det gjelder sex, alkohol og den slags.

Moralens voktere kan aldri hvile.

Det er alltid noen der ute som trenger en omgang med pisken.  Og noen må gjøre den jobben også.

..Hadde de bare ikke likt jobben sin så godt.

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 3rd, 2007

Menn, impulskontroll og nedsn

av    Lagret under: Ukategorisert     Stikkord:     

http://www.vgb.no/13749/perma/158121/

http://www.dagbladet.no/weblogg/blog.php/chraamo/post/17019

 

Både Oslo og Trondheim har vært åsted for flere voldteker de siste par månedene og vi har fått mange slags reaksjoner; alt fra  opprørte bloggere som skal ha seg frabedt reaksjonært vrøl, meg selv inkludert, til redaktører – av den kvinnelige sorten denne gangen - som mener at kvinner selv må ta ansvar for ikke å bli voldtatt. M.a.o om du bli utsatt for et overfall med den hensikt å ydmyke deg seksuelt, dominere deg fysisk og i det hele tatt behandle deg som om du var en ting, så har du ikke tatt tilstrekkelig med forholdregler.

Det er alltid en gærning der ute som mener at du ikke er tilstrekkelig tildekket, ute på feil tidspunkt på døgnet, lett tilgjengelig/ i nærheten, -ja du er ei jente/kvinne og da er det liksom ingenting å diskutere.

Det spiller mindre rolle om vedkommende voldtektsmann er hvit, sort, mørkåret, blond, lav, høy eller hva det skal være. Det spiller ingen rolle hvor vedkommende kommer fra; Han må gjerne være rosa med grønne prikker for alt jeg bryr meg om. Poenget er at en voldtekt er en forbrytelse og det er han som begår denne forbrytelsen som skal ta ansvar og den straffen som følger med. Ikke offeret. Det har ikke redaktører av det mer nedsnødde slaget fått med seg, – i tillegg til de mennene som voldtar da, naturligvis. En alliert i en avis (Aftenposten) er jo kjekk å ha. En som taler ens sak…  At hun også er kvinne er kanskje også en poeng for disse mennne? Det er liksom ikke nok at det finnes sånne menn, vi skal slite med kvinner som ikke har fulgt med i timen også. Som legger stein til byrden ved å sette spørsmålstegn ved "ærbarheten" til en kvinne. Dette er holdninger som en finner igjen i land man på ingen måte ønsker å sammenligne seg med.

Hva er konsekvensen av slikt tankegods om voldtekter og de som begår dem?

Kvinner kan alltids tilbringe mer tid hjemme. Kvinner kan la være å gå ut etter mørkets frembrudd. – Dette får meg til å tenke på en psykiater Hornemann eller hva han nå het, som kom med følgende forslag en gang tidlig på ‘90 tallet; Kvinner skulle ikke være ute i bybildet etter kl 22.00 på kveldene. De kunne med fordel være hjemme før på vinterstid. Kvinner kan kle seg på en måte som ikke er "utfordrende." Hva som nå enn ligger i et slikt lummert begrep. Kvinnner kan ta følge med noen de stoler på, gjerne gå sammen hjem. Osv…osv…

Dette er alt sammen en avsporing.

Det har ingen betydning hva kvinner går kledd i. Det har ingen betydning om det er mørk vinternatt eller lys sommerdag. Det skal, bør og må ikke være mannens avgjørelse om en kvinne er "tilgjengelig" eller ikke.  Det er der en del menn har skjenet ut til venstre for folkeskikken. Det er kvinnen som individ som er den som bestemmer. Enklere blir det ikke.

En manns impuler, tanker, behov (?!), meninger og holdninger er hans ansvar. 

Vær vennlig å kontrollere dem.

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

februar 2nd, 2007

Putin og hans tronfølger.. eller hva det nå heter..

av    Lagret under: putin     Stikkord:,      

Det ble avholdt en pressekonferanse i Kreml hvor Putin ble spurt om hvem han kunne tenke seg som sin etterfølger. Spørsmålet kunne vært sjarmerende, om man ikke hadde rettet det til en statsleder som i de senere år har kommet svært nær å viderføre det gamle Sovjets diktatoriske styringsmetoder.

Han ville ikke si noe i sakens anledning før valgkampanjen startet. …Da ville han legge føringer på hvem som skal velges.

Frie valg; på den russiske måten.

Det kunne vel vært like greit å innføre keiserdømme og utpeke en despot på livstid først som sist.

Eller er det jeg som maler fanden på veggen nå?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00