Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

oktober 4th, 2006

Kulturforskjeller, eller noe langt verre?

av    Lagret under: kvinner, rettigheter     Stikkord:,      

Det er bare en ting å gjøre; Les Hege Storhaugs kronikk i Dagbladet i dag 041006 og tenk gjennom hva det vi si for deg å være kvinne i dagens globale storsamfunn. Storhaug trekker frem hvor navlebeskuende norsk feminisme har vært de siste årene.

Hva er viktig for deg  som kvinne, og da særlig opp i mot din ektefelle og døtre? Liker rettigheter mellom kvinnner og menn og gjensidig respekt mellom kjønnene - eller det som i bunn og grunn bare er flere matereielle goder, for oss som har det meste fra før?

Jeg vil gjerne si at det er på tide å markere en gang for alle, at vi ikke vil  la enda en medsøster bukker under for ukultur, mannsjåvinisme og annet grums fra en del av verden, som i det siste for alvor har vist oss at kvinners rettigheter bare er ord og knapt nok det! Rett nok er det ikke alle muslimske menn som har denne holdningen, men det er på tide å være ærlige om at også innvandrere har fordommer. Mot kvinner, det demokratiske samfunnsliv og tanken om at indivitet – kvinnen i dette tilfellet - har verdi utover sin rolle  slik den er definert av menn

Man må ikke være hvit europeerer for å være seg selv nok, selv om historien har vist at det også har vært tilfelle. Muslimske menn har også noe å stå til rette for. Sin sjåvinisme. Sin arroganse. Sin unnfallenhet overfor andre menns overgrep mot kvinner.

Ingen flere kvinner skal lemlestes, mishandles og drepes i Allahs eller noen annens guds navn. Menneskserettighetene skal gjelder for kvinner slik de gjelder for menn. Selv om noen later til å tro noe annet så er  også kvinner mennesker med håp for fremtiden, følelser, drømmer og tanker. – Ikke eiendeler menn kan skalte og valte med som de vil! Ikke la kvinnediskriminring i noen form, noen leir, eller på noe tidspunkt stå uimotsagt. Dette uvesent kan ikke ties ihjel, bare slås i hjel med gode argumeter og null toleranse for brutalitet mot kvinner.

..Hver dag!

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00