Kitty Pia's side… – Her tenker jeg mine tanker og sier ting høyt. Det er spennende det!..

august 30th, 2006

Kurdiske frihetskjempere; Eller bare morderiske galninger?

av    Lagret under: Ukategorisert     Stikkord:, ,      

Det kan virke som om det så snart det har stilnet – eller i alle fall de verst kamphandlingene har stoppet- i andre deler av Midt Østen ( les: Libanon og Israel), bryter det ut aksjoner med dødelig utgang andre steder. Denne gangen i Tyrkia.

Kurdersspørsmålet er, og har vært, betent i mange år.

Kurderne må få  sitt eget hjemland når "alle andre" har det. Det synes å være parolen.  Svaret fra Ankara har så langt vært et rungende nei. Og all den stund det er bl a Tyrkia som må avstå land, er vel dette langt på vei den tyrkiske regjeringens rett. Uten at man dermed har tatt stilling til rimeligheten av kurdernes krav.

Men må man absolutt drepe en uskyldig 3. part for å markere sitt poeng? Tror man at kurdernes sak da vil få mer sympati i andre land; da gjerne i de land de som blir rammet av terrorbombene hører hjemme? Det synes som en utpreget mangel på fornuft kjennetegner alle slike "frihetskjempere."  Deres "politikk" består i å tvinge seg til rettigheter (rimelige sådanne?) med makt. Uten hensyn til hvem som bukker under i prosessen.

Bombene i Tyrkia er for kurdernes del et klassisk eksempel på det å skyte seg selv i foten; Et Tyrkia uten de store inntektene fra turismen, vil ikke kunne tillate ytterligere tap; verken av landområder eller ansikt,ved å gi kurderne deres egen stat. 

Det er et eventuelt Kurdistan som bombes til helvete for øyeblikket.  Kurderene fremstår som mordere og ikke som de frihetselskerene de vil være.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00